Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   20/1/2012 
 
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
 
 

Η Ιχθυοκαλλιέργεια στο Καπαρέλι, η Λαϊκή Συνέλευση Συνιών κι οι ευθύνες


 Ήταν όλοι εκεί: Ο βουλευτής Μπάμπης Χαραλάμπους, ο πρόεδρος του Π. Σ.  Χρήστος ¶νθης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Γουλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καλούδης, η αντιδήμαρχος του Δήμου Κέρκυρας Φανή Τσιμπούλη, ο πρώην δήμαρχος Κασσωπαίων και νυν αντιδήμαρχος του Δήμου Κέρκυρας Γιώργος Πανταζής, ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κροκίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Αυλωνίτης, ο πρώην δήμαρχος Θιναλίων και νυν δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βάρελης, ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Σαμοϊλης, ο πολιτευτής Στέφανος Γκίκας κι ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ  Χριστόδουλος Μπούκας.


Πήραν, όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι το λόγο στη κατάμεστη αίθουσα κι όλοι έδειχναν να ‘χουν πέσει από τα σύννεφα(…) ενόψει της εγκατάστασης της νέας μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο Καπαρέλι, χωρίς να παραλείπουν, βέβαια, τις κομματικές κορώνες και τις κόντρες μεταξύ τους και μπροστά στη κάμερα. Χωρίς να παραλείπουν ακόμη να μοιράζουν, εκ του ασφαλούς πλέον, τώρα που πέταξε το πουλί, υποσχέσεις συμπαράστασης στους άμεσα πληττόμενους κατοίκους. 


Ενώ η συνεδρίαση είχε αρχίσει λίγο μετά τις έντεκα, οι πολιτικές τοποθετήσεις κι αντιπαραθέσεις συνεχίζονταν και μετά τη μιάμιση, οπότε ο πρόεδρος του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου που διηύθυνε τη συζήτηση, βλέποντας την αίθουσα να έχει ήδη αδειάσει κατά τα δύο τρίτα περίπου, προσπάθησε να επιταχύνει τις διαδικασίες.


Κι όλα έδειχναν χαλαρά έως εκείνη τη στιγμή, με εξαίρεση κάποιες φωνές διαμαρτυρίας που ακούγονταν πού και πού. Λέξη από τους προλαλήσαντες «για το φόνο», τσιμουδιά για το πώς φτάσαμε ως εδώ, μούγκα για τις δικές τους αποκλειστικές ευθύνες.


Λες και δεν ήταν οι ίδιοι αυτοί, οι αιρετοί σύμβουλοι του Περιφερειακού ή του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν αξίωσαν ποτέ και κατ’ ουδέναν τρόπο να συζητηθεί το χωροταξικό πλαίσιο για τις ιχθυοκαλλιέργειες στα δύο αυτά ανώτατα αυτοδιοικητικά όργανα του τόπου. Λες και δεν ήταν αυτοί που άφησαν εν προκειμένω, παρερχομένης άκαρπης της προθεσμίας που ορίζει ο Νόμος, να εκληφθούν ως θετικές οι σχετικές γνωμοδοτήσεις, στρώνοντας έτσι το χαλί στη συγκεκριμένη επένδυση, ανοίγοντας διάπλατες τις πύλες των ακτών μας στο αδηφάγο κεφάλαιο, σε μια στιγμή που η Αυτοδιοίκηση όλης της υπόλοιπης Ελλάδας έχει ξεσηκωθεί για το ίδιο νομοθέτημα.


Το αποκαλύψαμε παίρνοντας το λόγο, προσθέτοντας ότι κανείς αιρετός σύμβουλος καμιάς παράταξης, δεν είχε επιμείνει στη συζήτηση του καυτού αυτού θέματος, παρά τις δυναμικές δικές μας παρεμβάσεις. Ενώ, λίγο μετά, όταν ολοκληρώθηκε η αποκαλυπτική  και αιχμηρή παρέμβαση καλά ενημερωμένης ομιλήτριας του δικού μας στενού περιβάλλοντος, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της θύελλας που ξέσπασε στην αίθουσα, με έναν αγανακτισμένο κάτοικο, εκτός ελέγχου, ν’ αρπάξει το μικρόφωνο, να ξεσπαθώνει στους παρευρισκομένους πολιτικούς και να τους αποκαλεί όλους μ(beeep)νιά!       


Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή άλλο μέσο αντίδρασης, εκτός από την έντονη διαμαρτυρία τους, δεν έχουν πλέον οι άμεσα θιγόμενοι κάτοικοι της περιοχής.  Θα ‘χαν ενδεχομένως προλάβει τις εξελίξεις αν η συγκεκριμένη Λαϊκή Συνέλευση είχε λάβει χώρα έναν χρόνο πριν. Αν είχαν ακούσει τότε αυτούς που τους είχαν ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα για τις εγκρίσεις Γεωργαλίδη και τη σοβαρότητα της υπόθεσης, και όχι ενδεχομένως κάποιους, που σκόπιμα, ίσως τους παραπλάνησαν κρατώντας τους στο σκοτάδι έως την οριστική και αμετάκλητη έκβαση της όλης υπόθεσης…  


Ανύποπτοι και στο σκοτάδι είναι και όλοι οι Κερκυραίοι για την λαίλαπα που επίκειται στη βόρεια, στη νοτιανατολική Κέρκυρα και στα Διαπόντια. Οι κατεξοχήν αυτές τουριστικές ακτές, έχουν χωροθετηθεί, με την ανοχή των αιρετών μας, βάσει του προσφάτως εγκριθέντος (4. 11. 2011) «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες, ΦΕΚ 2505/2011» και αναμένονται οσονούπω αδειοδοτήσεις για μονάδες των οποίων η συνολική παραγωγή, σύμφωνα με τη σχετική Κ.Υ.Α. θα φθάνει τις 9.500 τόνους ψαριών ετησίως!!!


Θέμα χρόνου πλέον η οριστική καταστροφή των σημαντικότερων τουριστικών ακτών της Κέρκυρας, η ρύπανση και η μόλυνση του θαλάσσιου οικοσυστήματος, ορατή πια η ταφόπλακα στον πολύπαθο κερκυραϊκό τουρισμό και την παραδοσιακή παράκτια αλιεία.  


Ένα έγκλημα κατά του φυσικού περιβάλλοντος και της οικονομίας της τοπικής κοινωνίας, που προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις ενόψει της χρεοκοπίας της χώρας.


 


  
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα