Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   28/10/2011 
 
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
 
 

Απέκρυψαν κι από τον
Αποστολόπουλο την Απόφαση
του ΣτΕ για τα Νταμάρια;


Στην τελευταία συνεδρίαση του Π. Σ. στην Κεφαλονιά, κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και αρχηγοί παρατάξεων είχαν αισθανθεί ικανοποίηση όταν «κατάφεραν» το θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επαναλειτουργία των λατομείων Τρουμπέτα να αναβληθεί για να συζητηθεί στον τόπο του εγκλήματος, στην Κέρκυρα. Κάποιοι άλλοι, ο Σπύρου και οι συν αυτώ, γελούσαν κάτω από τα μουστάκια τους, βλέποντας ότι η καλοστημένη παγίδα τους είχε λειτουργήσει άψογα: α) Ένα μήνα μετά, έως την επόμενη συνεδρίαση του Π. Σ. η προβλεπόμενη προθεσμία των 35 ημερών θα έχει παρέλθει άκαρπη, ώστε – σύμφωνα με τον Νόμο – να ληφθεί ως θετική η σχετική γνωμοδότηση και ο Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να προχωρήσει στην υπογραφή της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων.  β) Επειδή το θέμα μύριζε μπαρούτι, έπρεπε να αποκλειστεί η συζήτησή του, μιας και  κάτι τέτοιο θα είχε σαν αποτέλεσμα νέες εκτεταμένες διαρροές της παράταξης Σπύρου με ενδεχόμενη πλέον διάλυσή της. 


Σκόπιμα ο θεματικός Αντιπεριφεριάρχης, Γιάννης Μαλακάσης, είχε αποκρύψει στη θετική γνωμοδότησή του προς τους περιφερειακούς συμβούλους, τη σχετική αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, γεγονός που θα αποκαλύπτονταν χωρίς άλλο κατά τη συζήτηση και θα άναβε φωτιές, με αποτέλεσμα, μόνον οι φανατικοί και ιδιοτελείς του κλειστού πυρήνα Σπύρου, εν προκειμένω, να ψήφιζαν θετικά.


Η ευθύνη για την εξέλιξη της υπόθεσης βαρύνει αποκλειστικά τον πρόεδρο του Π. Σ. Χρήστο άνθη, που στην επίμαχη συνεδρίαση της Κεφαλονιάς δεν ενημέρωσε το Σώμα ότι η αναβολή του θέματος για τη επόμενη συνεδρίαση θα ήταν εκπρόθεσμη, κι ότι εν τοιαύτη περιπτώσει η (μη) γνωμοδότηση θα μπορούσε να εκληφθεί ως θετική από τον ανυπόμονο πια Αποστολόπουλο.      


Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που σε τοπικό επίπεδο εμπαίζεται ανενδοίαστα και ασύστολα το Π. Σ., που προφανώς με άνωθεν και έξωθεν εντολές απαξιώνεται, βάλλεται και δυναμιτίζεται ο νέος θεσμός εν τη γενέσει του.  Σε ό,τι μας αφορά έχουμε καταγράψει δύο ακόμη σχετικές περιπτώσεις προκλητικής μεροληπτικής θέσης της αιρετής Περιφερειακής Αρχής υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό, την τοπική οικονομία και την κοινωνία, καθώς και το μέλλον των νησιών μας: Πρόκειται για τη σκόπιμη εμμονή τους να κρατούν επί οκτάμηνο σκόπιμα στο σκοτάδι τους περιφερειακούς συμβούλους σχετικά με το αιολικό πάρκο Παντοκράτορα, καθώς και τη μαϊμουδιά της «ομόφωνης απόφασης» αναφορικά με τη γνωμοδότηση για το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών που ελήφθη δήθεν στη συνεδρίαση των Παξών στις 28 Μαΐου…  


Πιστός συνεχιστής του γνωστού έργου του τελευταίου δοτού Περιφερειάρχη, Κ. Γεωργαλίδη, ο Σπύρου, εγκρίνει και επαυξάνει τις ενέργειες, τις αποφάσεις και αξιοποιεί τα conne του προκατόχου του: - Δεν μπορούμε να λέμε όχι σε όλα ισχυρίζεται, ενώ το σωστό είναι ότι λέει ΝΑΙ σε όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα.


Κομμένος επί μήνες από συγκεκριμένο τοπικό κανάλι, άρχισε να σκάει μύτη – τηλεφωνικά αρχικά – στα βραδινά δελτία, γεγονός που συνέπεσε, όλως τυχαίως, με το χαμήλωμα των τόνων του καναλιού ενάντια στο αιολικό πάρκο Παντοκράτορα. Ήταν ο προάγγελος της εμφάνισής του, επιτέλους, σε βραδινή εκπομπή, που απογοήτευσε όσους ανέμεναν να «ανακριθεί» για τα πεπραγμένα του σχετικά με το αιολικό πάρκο…  Λόγος είχε γίνει μόνον για έργα (τι άλλο) όπως συντήρηση οδικού δικτύου, φράγματα κ.λπ., κυρίως, όμως, για την επίμαχη νέα αδειοδότηση της επαναλειτουργίας των νταμαριών Τρουμπέτα, με τον Περιφερειάρχη να διαβεβαιώνει σε έντονο και αποφασιστικό ύφος ότι ήταν υπέρ της επαναλειτουργίας τους.-


Κάποιοι υποψιασμένοι, εντυπωσιασμένοι από το άψογο σκηνικό, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας κι αναμέναμε εξελίξεις, όχι όμως ότι θα έφταναν και στο σημείο με θασύτατες μεθοδεύσεις και μαϊμουδιές να καταπατήσουν ακόμη και τη σχετική αρνητική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!


Μένει να δούμε τώρα αν απέκρυψαν την απόφαση του ΣτΕ κι από τον Αποστολόπουλο.  Κι αν όχι, δηλαδή, αν την έλαβε υπόψη του, εγκρίνοντας τους σχετικούς Περιβαλλοντικούς Όρους, να δούμε τότε πώς αιτιολογεί την καταστρατήγησή της και να πράξουμε ανάλογα.


 


 


 


 


 


 


                                                                                                                              
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα