Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   15/9/2011 
 
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
 
 

Fast Track -Έγκριση
Αποστολόπουλου για
Ιχθυοκαλλιέργεια στο
Καπαρέλι


    Η εγκατάσταση της πολυσυζητημένης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή Καπαρέλι είναι πλέον γεγονός μετά την υπογραφή στις 31 του περασμένου μήνα από τον Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Αναστ. Αποστολόπουλο, της υπ’ αριθ. πρωτ. 9002/8512/31-08-2011 σχετικής απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.

   Το θρίλερ της εγκατάστασης της εν λόγω μονάδας κρατάει χρόνια και μας έχει απασχολήσει  από την αρχή, έχοντας γράψει αρκετά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα που έχουν αναρτηθεί στο
www.antinioti.com, στην ενότητα «περιβάλλον».      
   
   
Στο σημερινό μας σημείωμα γίνεται μια αναδρομή με αφετηρία τη με αριθ. πρωτ. 22002 σχετική απόφαση Γεωργαλίδη που είχε προλάβει να υπογράψει στις  27.12. 2010, τρεις μέρες πριν τη λήξη της θητείας του. Επρόκειτο για την «ανανέωση εκμίσθωσης θαλάσσιας έκτασης 25 στρεμμάτων» στην εν λόγω περιοχή, την οποία εν συνεχεία ακύρωσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελ/νήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, κ. Αποστολόπουλος με την υπ. Αριθμ. Πρωτ. 356/ 11.02.2011, απόφασή του.

    Δεν κράτησαν για πολύ οι πανηγυρισμοί της Νομαρχιακής του Πασοκ κι ήρθε ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ι. Διαμαντίδης, με την αριθ. πρωτ. 9232.3/1/11/ 13-05-2011, να ακυρώσει την πιο πάνω «ακύρωση» Αποστολόπουλου.

    Και τώρα έρχεται πάλι, ο Αποστολόπουλος να εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους της συγκεκριμένης μονάδας στο Καπαρέλι…Και στο εύλογο ερώτημα, για το ποιος θα ακυρώσει τώρα κι αυτή την τελευταία απόφαση, η απάντηση είναι σαφής: Κανείς!Διότι εφαρμόζεται εν προκειμένω το «Fast Track» επί τη βάσει  του Χωροταξικού των Ιχθυοκαλλιεργειών, για το οποίο, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως,  εμποδίστηκε σκόπιμα η συζήτηση στα δύο αιρετά αυτοδιοικητικά μας όργανα, με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χ. ¶νθη, να στέλνει ομόφωνη σχετική απόφαση (που δεν ελήφθη ποτέ) στο ΥΠΕΚΑ, και τον Αντιδήμαρχο «Ποιότητας Ζωής» να το βάζει σαν θέμα σε δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του Δ. Σ. χωρίς να ζητήσει ποτέ να συζητηθεί, ώστε να γνωμοδοτήσει σχετικά το Σώμα. 

    Την απόφαση-μαϊμού του Π. Σ. την έχει εκλάβει ως θετική η αρμόδια Δ/νση (Χωροταξίας) του ΥΠΕΚΑ και βέβαια ως θετική (σύμφωνα με το Νόμο) έχει εκλάβει και τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού παρήλθαν άκαρπες οι προβλεπόμενες προθεσμίες.  

    Θυμίζουμε ότι ο Αντιδήμαρχος, κ. Πανταζής, πρόσφατα σε τοπικό κανάλι, τη στιγμή που αυτός έκανε τα ίδια και χειρότερα, ήταν λάβρος κατά της Υδραίου που σκόπιμα έφερνε εκπρόθεσμα τα φλέγοντα θέματα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, προκειμένου να εκλαμβάνονται ως θετικές οι σχετικές γνωμοδοτήσεις…  Βέβαια, κανέναν δεν εκπλήττουν αυτές οι μεθοδεύσεις της ηγεσίας της Περιφέρειας και του Δήμου. Ίδιες ήταν και πριν.

    Αίσθηση προκαλεί μόνο το ότι κανένας Περιφερειακός ή Δημοτικός Σύμβουλος, καμιάς παράταξης δεν διαμαρτυρήθηκε για το κουκούλωμα του θέματος, ενώ στο περιφερειακό, τρεις ολόκληρους μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας, το φέρνουν τώρα για συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση της Κεφαλονιάς.

    Έχοντας εν προκειμένω η Κυβέρνηση τη «συγκατάθεση» του κερκυραϊκού λαού, που εκφράστηκε – με  τον τρόπο που εκφράστηκε – μέσω των αντιπροσώπων του, το FasTrack των ιχθυοκαλλιεργειών μπορεί ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το σχετικό χωροταξικό πλαίσιο, να χτυπήσει τις ακτές του Σιδαριού, της Ρόδας, της Αχαράβης, των Μωραϊτίκων, της Μεσογγής, του Μπούκαρη, του Πετριτή κ.λπ.

    Ο Περιφερειάρχης μας, που κατά την αναφορά του στο θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού είχε εκφράσει το παράπονο, ότι εμποδίζουμε και αυτού του είδους την «ανάπτυξη» θα νοιώσει ικανοποιημένος, ο επιχειρηματίας (κατά δήλωσή του) των ιχθυοκαλλιεργειών, θεματικός του Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλακάσης, θα νοιώσει δικαιωμένος, κι ο Αντιδήμαρχος, Γ. Πανταζής, θα πρέπει να πιει καταρχήν το πικρό ποτήρι της αποδοκιμασίας των συνδημοτών του τού πρώην Δήμου Κασσωπαίων.

    Θέμα χρόνου θα είναι πλέον η ρύπανση και η μόλυνση των ακτών μας, η ερήμωση των τουριστικών μας παραλιών.Προδιαγεγραμμένη η ταφόπλακα στον τουρισμό και στην παραδοσιακή μας αλιεία, η φτώχια και η εξαθλίωση των Κερκυραίων.   
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα