- Photo Gallery
 
  - Photo Gallery
 
  - Photo Gallery
 
 
 
 
 
  English Version

Προηγομενα
FAST TRACK
.
COLPO GROSSO
-
. . ...
Hacked RKH
ɿ
.
:
-
ENOVA
.
LOBBY
-
:
,
WINDENERGIE...
29-01-11
PERITHIA DE   
                                                 30/8/2011 
 
 
 

Περιφερειακ Αρχ Ιονων Νσων:
μηρος της Enova –
Βμβα απ Ιχθυοκαλλιργειες


Αιολικ πρκο


Αργ το βρδυ του Σαββτου στο Περιφερειακ, η πλειοψηφοσα παρταξη Σπρου δειχνε διαλυμνη.  Το ανελητο σφυροκπημα που εχαν δεχτε, αδιαμαρτρητα, ο Σπρου κι ο Σκορτης, κατ τη διρκεια της 12ωρης μαραθνιας συνεδρασης, χι τσο απ την αντιπολτευση, σο απ τους εκπροσπους των φορων, το Σπρο Κασμη, τον Γιργο Μαυρπουλο, τον Νκο Μεταλλην, το Σπρο Σπθα, τον Πτρο Στραβορβδη και τον υπογρφοντα, ταν η σταγνα που ξεχελισε το ποτρι των υποψιασμνων συμβολων της πλειοψηφας και χι μνο.

Εν καθ’ λη τη διρκεια της συνεδρασης φαρμακερ βλη
απ την δρα εκτξευε σε κθε ευκαιρα ο πρεδρος του Περιφερειακο Συμβουλου, Χρστος νθης, κατ των Αντιπεριφερειαρχν  Χρστου Σκορτη και Γιννη Μαλακση.  Μλιστα στον τελευταο κποια στιγμ, ο Χρστος νθης, επε με μφαση τι βρισκταν «σε διατεταγμνη αποστολ»…


Στην αρχ της συνεδρασης ο Περιφερειρχης, κ. Σπρου, σε μια ολιγλεπτη εισγηση υπρ της αιολικς ενργειας επανλαβε για πολλοστ φορ το γνωστ πια κατ Σκορτην τροπριο των δεινοπαθοντων, νοσοντων και θανντων αδελφν ημν κατοκων της Κοζνης και της Πτολεμαδας υπρ της δικς μας ενεργειακς ευημερας και βουλιμας. Μη παραλεποντας κι αυτ τη φορ να υπογραμμσει τον απλυτο σεβασμ του στο Νμο, τη στιγμ που ο διος αποδχθηκε πλρως και υπερασπζεται μχρις εσχτων το ργιο της αυθαιρεσας στον Παντοκρτορα. Τη στιγμ που ο διος αδιαφορε μπροστ στο ενδεχμενο να περσει στην ιστορα ως ο πρτος λληνας (Κερκυραος), μετ τον τρομερ Χαρεντν Βαρβαρσα (1537) που κατστρεψε ολοσχερς την Κρκυρα! (βλ. πιο κτω και Ιχθυοκαλλιργειες)


Guest Stars στη συνεδραση οι πρωταγωνιστς του επιχειρομενου αιολικο βιασμο του Παντοκρτορα, Μερπη Υδραου και Στφανος Πουλημνος που υπ τα μματα των παρευρισκομνων ανθρπων της Enova, υπεραμνθηκαν, για μια ακμη φορ, των ευαισθησιν τους για την πρσινη ενργεια και της νομιμτητας των σχετικν, καθοριστικς σημασας, πεπραγμνων τους ως επικεφαλς της τελευταας Νομαρχιακς Αυτοδιοκησης.


Μλησαν, προκλητικ, ως ψυχρο ταγο της εξουσας, ωσν να ταν διορισμνα τυφλ αδστακτα εκτελεστικ ργανα μνο, και χι εκλεγμνοι εκπρσωποι του κερκυρακο λαο.  τι εχαν το δικαωμα και την υποχρωση εκ του Νμου, ερμην και εν αγνοα του Νομαρχιακο Συμβουλου και ενντια στις αποφσεις του, ενντια στη βοληση της κερκυρακς κοινωνας, να αποφασζουν και να διατζουν. Να κνουν, εν προκειμνω, τη θετικ προσωπικ τους θση υπρ του αιολικο πρκου υπογραφ, σφραγδα, απφαση, γκριση και ταφπλακα για τον τουρισμ και την οικονομα της Κρκυρας.


Δεν ντεξαν οι αγανακτισμνοι κυνηγο τα ψματα της Υδραου και το θρασ προκλητικ χδεμα αυτιν που κανε στους παρευρισκμενους ανθρπους της Enova, και με τις φραστικς τους καταιγιστικς ριπς την υποχρωσαν να κατεβε απ το βμα κακν κακς.


Θελλα μεταξ των παρευρισκομνων αγανακτισμνων πολιτν ξσπασε κατ τη διρκεια της ανγνωσης απ το Σκορτη της πολυσυζητημνης ανιαρς εισγησς του, με αποκορφωμα το παρατεταμνο «μπρβοοοοο», ταν ο Αντιπεριφερειρχης ακοστηκε να διαβζει με μφαση τι αυτς δεν τα παρνει.


Τα δια υπστη και η Σμβουλος, Αλκη Λοβρου, κατ την ανγνωση της δικς της – κομμνης καταρχν – θλιας εισγησης. Τα πρε αρχικ στο κρανο ο νθης που λγο πριν εχε διακψει το Μαλακση για τον διο λγο, και τρα δεν μποροσε να σταματσει με τποτα την θυμωμνη ομιλτρια που εχε υπερβε κατ πολ το χρνο της. Σταμτησε μνον ταν κποιοι ξεστμισαν ομαδικ: «Μα ποια εσαι; Η Enova εσαι;» να σνθημα που καταδικζουμε, φυσικ.


Ακολοθως, η κ. Λοβρου κραγαζε ξαλλη δεχμενη τα ομαδικ πυρ της ηγετικς ομδας του Κυνηγετικο Συλλγου και στη συνχεια λγο λειψε να πιαστε στα χρια με το Μκη Φρτε… - Λγο εναι να βλπεις την παρταξ σου να καταρρει και μαζ να καταβαραθρνονται μσα σε λγες ρες λες οι πολιτικς σου φιλοδοξες;


Η ατμσφαιρα στην αθουσα βρυνε για την πλειοψηφοσα παρταξη ταν ακμη και πρωτοκλαστα στελχη της πως η Μαρα Καταβτη κι ο Αντιπεριφερειρχης Κεφαλονις Σωτρης Κουρς κατ τις τοποθετσεις τους, διαφοροποιθηκαν. Ο τελευταος δε, με βση την εμπειρα του απ τα αιολικ της Κεφαλονις, να προειδοποιε για τις καταστροφικς επιπτσεις, την ασυνπεια των εταιρειν κ.λπ.


Βλποντας τι δεν τους βγανουν τα κουκι, λγο πριν την ψηφοφορα ο Σπρου πρτεινε να 5λεπτο διλειμμα που κρτησε μια ρα χοντας καλσει στη διπλαν αθουσα τους «αντρτες» για να τους μεταπεσουν. Μταιες, μως, οι ποιες προσπθειες, οι αφρητες πισεις, οι μαμουδις. Χωρς αποτλεσμα η απσυρση της εισγησης Σκορτη, το πιο light κεμενο που συνταξε ο Σπρου και  υποχρεθηκε να αλλξει δυο τρεις φορς. Αμετπειστοι, προς τιμν τους, οι ψυλλιασμνοι Σμβουλοι: Δκα τον αριθμ της παρταξης Σπρου καταψφισαν τη πρτασ του, οκτ εκ των οποων ψφισαν την πρταση της Αντιπολτευσης, η οποα υπερψηφστηκε με 18 ψφους υπρ και 12 κατ.


ταν το Βατερλ του Σπρου και των συν αυτ, ταν ο θραμβος λης της Αντιπολτευσης που (σως) για πρτη φορ συσπειρθηκε και πρτεινε απ κοινο να και μνο κεμενο: «χι στο αιολικ πρκο, μεση απομκρυνση του υποσταθμο της ΔΕΗ απ τα Γαζτικα χωρς εμπλοκ της Enova».


ταν ακμη το αποτλεσμα της διαρκος, οκνης και επμονης προσπθειας κποιων ενεργν πολιτν, νευ της οποας, ο κερκυρακς λας, δεν θα γνριζε σμερα τποτα απολτως για τους πρωτεργτες της εν δυνμει καταστροφς της Κρκυρας.


Η Μαμουδι των Ιχθυοκαλλιεργειν


Μεταξ Σκλλας και Χρυβδης βρσκεται η Κρκυρα, ενψει της εγκατστασης αιολικν πρκων απ τη μια μερι και ιχθυοκαλλιεργειν απ την λλη. Δυο δραστηριτητες για τις οποες φανεται να ‘χει αμαρτσει η παροσα περιφερειακ Αρχ.


Το θμα των ιχθυοκαλλιεργειν το εχαν βλει πμπτο κατ σειρ στη συνεδραση του Π. Σ. της Κυριακς και κατληξε τελευταο χωρς να συζητηθε λεπτομερς λγω λλειψης απαρτας, κι επειδ καννας των παρευρισκομνων συμβολων δεν εχε ενημερωθε σχετικ, εν ο καθ λην αρμδιος θεματικς Αντιπεριφερειρχης, Γιννης Μαλακσης, εχε δη αποχωρσει…


Πρε πρτος το λγο ο Περιφερειρχης κ. Σπρου λγοντας μνο τι το θμα ρθε στην Περιφρεια και δθηκε στις διφορες διευθνσεις κ.λπ., εκφρζοντας ταυτχρονα την ανησυχα του για το τι στην Κρκυρα δεν θλουμε να γνει τποτε καινοργιο…


Μλησαν και διφοροι σμβουλοι θτοντας ερωτσεις, πολλο απ αυτος υποψιασμνοι τι κτι κρβεται πσω απ αυτ την ιστορα, λλοι ζητοσαν να ρωτηθε το ΥΠΕΚΑ για τις προθεσμες προκειμνου να μθουν αν μποροσε ακμα το ργανο να γνωμοδοτσει εμπρθεσμα.


Πρε μετ το λγο ο πρεδρος του Π. Σ., Χρστος νθης, λγοντας τι το θμα το ‘φερε καταρχν στο Περιφερειακ Συμβολιο στις 28 Μαου στη συνεδραση των Παξν ο αρμδιος θεματικς Περιφερειρχης κ. Γιννης Μαλακσης, που και το απσυρε στε πριν το φρει εκ νου να χει τις γνωμοδοτσεις των Δημοτικν Συμβουλων και των αρμοδων υπηρεσιακν παραγντων.


Εχαμε παραβρεθε επ τοτου στη συγκεκριμνη συνεδραση και πργματι τσι γινε: Ο κ. Μαλακσης εχε μοιρσει, μλιστα, στα δρανα και μια ανακονωση (το ‘χουμε γρψει κι λλες φορς) που λεγε ακριβς το διο πρμα. ληξε η συνεδραση και λα καλ. Φγαμε λοι ευχαριστημνοι…


Πρασαν κτοτε τρεις ακριβς μνες χωρς ο κ. Μαλακσης, ο οποος, πως ομολγησε εν τω μεταξ, χει συμφροντα στις ιχθυοκαλλιργειες, να φρει το θμα ξαν στο Περιφερειακ, εν αυτ που βαλαν σαν θμα την Κυριακ, λλο πργμα τανε και χι θμα για γνωμοδτηση του οργνου επ του συγκεκριμνου χωροταξικο σχεδου.


ρκησε να τηλεφνημα στην αρμδια Διεθυνση του ΥΠΕΚΑ για να διευκρινιστον τα τσα περεργα της εν λγω υπθεσης: Καταρχν η προθεσμα διαβολευσης με το κοιν ληξε στις 28 Μαου 2011, εν για τις γνωμοδοτσεις των Περιφερειακν και Δημοτικν Συμβουλων 15 μρες μετ, στις 12 Ιουνου.


ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, μως, εναι τι στο Υπουργεο χει φθσει ΟΜΟΦΩΝΗ θετικ απφαση γνωμοδτησης – προφανς μαμο – του  Περιφερειακο Συμβουλου που πρε δθεν στη συνεδραση των Παξν στις 28. 05. 2011. Φρει αριθμ 103-10/2011 και χει αριθ. Πρωτ. εξερχομνου 23677/8602/06-06-2011. Υπογρφεται δε απ τον πρεδρο του Π. Σ. Χρστο νθη και τη Γραμματα της συνεδρασης Μαρα Καταβτη.


Ουδν σχλιο προς το παρν. Κρατμε μνον το τι στη συνεδραση της Κυριακς, κανες δεν επε και κανες δεν κουσε τι οποτεδποτε εχε ληφθε οποιαδποτε απφαση για το συγκεκριμνο θμα, και δωμεν! 


 


 


 


 


 


 


 


 


    


 


 


 


     


  
.: 26610 58469, : 26610 30410, .: 6944370039
: 3 - .: 49100