Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   21/8/2011 
 
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
 
 

Αιολικό Πάρκο:
τα ψέματα του πρώην Νομάρχη
στο Corfu
Channel

1)       ΕΙΠΕ ότι η εκπρόθεσμη συζήτηση του επίμαχου θέματος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο        (3 μήνες μετά την λήψη του σχετικού εγγράφου της ΠΙΝ, και όχι εντός 35 ημερών που προβλέπει ο Νόμος) δεν ήταν σκόπιμη ούτε μεμπτή επειδή δεν είχε αρνητικό ή θετικό αποτέλεσμα, αφού ο Γ. Γ. της ΠΙΝ δεν υπέγραψε εν τω μεταξύ την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων. Δεν είπε πώς διασφαλίστηκε αυτό τη στιγμή που ο Γ. Γ. μπορούσε κανονικά την 36η μέρα να υπογράψει, ενώ ήταν, βέβαια, σκόπιμη η καθυστέρηση για να εκληφθεί, σύμφωνα με το νόμο, ως θετική η γνωμοδότηση, παρερχομένης άκαρπης της προθεσμίας των 35 ημερών. 


2)       ΕΙΠΕ ότι όταν ήρθε το θέμα για πρώτη φορά (και μάλιστα εκπρόθεσμα, μετά από 41 μέρες) στο Ν. Σ., αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας, ενώ το σωστό είναι ότι απαρτία υπήρχε, και μάλιστα μεγάλη (ήμασταν εκεί), αλλά η κ. Υδραίου το απέσυρε με τη δικαιολογία ότι δεν είχε προσέλθει ο τεχνικός(;) της σύμβουλος…


3)       ΕΙΠΕ ότι σύμφωνα με το Νόμο ήταν υποχρεωμένος εντός 40 ημερών να εκδώσει την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για τον υποσταθμό της εταιρείας (λίγο πιο πέρα από τα Γαζάτικα), ενώ το σωστό είναι ότι εντός αυτής της προθεσμίας υποχρεούται να εκδώσει σχετική απόφαση, η οποία μπορεί να είναι και αρνητική βέβαια.


4)       Και έπρεπε να είναι αρνητική επειδή


α) το Δημοτικό Συμβούλιο τού άμεσα πληττόμενου Δήμου Φαιάκων είχε ψηφίσει αρνητικά,


β) το Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 20. 09. 10 είχε πάρει μια συντριπτική αρνητική απόφαση για το συνολικό έργο,  


γ) οι πολύπαθοι κάτοικοι της περιοχής που αγωνίζονταν να απομακρύνουν τον υφιστάμενο υποσταθμό της ΔΕΗ, δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα αποκτούσαν έναν ακόμη και


δ) επειδή υπήρχαν βάσιμες επώνυμες σχετικές καταγγελίες!!!


5)       ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ακόμη ο πρώην Νομάρχης ότι η εν λόγω γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλιου πάρθηκε για την «υπερκείμενη Αρχή» (ΠΙΝ), ενώ το σωστό είναι ότι αφορούσε και τη Νομαρχία, δεδομένου ότι συμπεριλήφθηκε στα υπόψη έγγραφα της πιο πάνω Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και μάλιστα αναφέρεται παραπλανητικά ως «απόφαση» και όχι ως «αρνητική απόφαση»…


6)       ΕΙΠΕ ακόμη ότι, εν τοιαύτη περιπτώσει, η γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεν ήταν δεσμευτική για τον ίδιο και την κ. Υδραίου.


7)       ΌΜΩΣ, δεν μας είπε ο πρώην Νομάρχης πώς νομιμοποιείται να έχει θετική πολιτική θέση για το έργο, χωρίς προηγούμενη σχετική απόφαση του Ν. Σ., το οποίο ουδέποτε συγκάλεσε προκειμένου να αποφανθεί για το μέγα θέμα. Εμείς λέμε ότι ο ανώτατος άρχοντας του Νομού, αισθανόταν ως απόλυτος μονάρχης που εφάρμοζε εν προκειμένω την προσωπική του θέση αγνοώντας και περιφρονώντας το Νομαρχιακό Συμβούλιο.


8)       Ο κατά τα άλλα, υπέρμαχος της χωροθέτησης οχλουσών χρήσεων, πρώην Νομάρχης, άφησε αναπάντητο το ερώτημα, γιατί συγκατατέθηκε  ασυζητητί  κι άνευ όρων στην αυθαίρετη εγκατάσταση μιας φαραωνικής κλίμακας βιομηχανικής μονάδας σε μια παρθένα περιοχή εκατοντάδων στρεμμάτων, στην καρδιά της Κέρκυρας.      


9)       ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ αναληθώς (βλ. ΥΑ 15794/19-12-1961 – ΦΕΚ 35/Β/2-2-1962) ότι η Ιερά Μονή Παντοκράτορα δεν έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος.


10)   ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης παραβλέποντας ότι τη διαχειρίζεται ως «δημόσια δασική» η Δασική Υπηρεσία – με ό,τι αυτό συνεπάγεται μετά κι από τους ευεργετικούς Νόμους για τις ΑΠΕ της τελευταίας 5ετίας – η οποία (Δασική Υπηρεσία) μάλιστα, από το 1986 έως σήμερα, για τη διάνοιξη όλων των δασικών δρόμων στην περιοχή, δεν αποζημίωσε κανέναν «ιδιοκτήτη».


11)   ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ άφησε το ερώτημα, ο κ. Πουλημένος, γιατί δεν διερεύνησε, ως όφειλε, τις επώνυμες καταγγελίες εναντίον των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων.-


 


 


 


 


  
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα