Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   12/8/2011 
 
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
 
 

«Κέρκυρα να (μη) ζεις»
Φιέστες σε Natura και …Τσιπούρα

    Στην ημερήσια διάταξη της 16ης /2011 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου και αναβλήθηκε, είχε μπει ως 29 θέμα, μετά από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η «Λήψη απόφασης επί αιτήματος του Συμβουλίου Κοινότητας Κασσιόπης σχετικά με την εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες Κέρκυρας Α. Ε.». Ενώ είχε καταχωρηθεί ως 61 θέμα η «Λήψη απόφασης περί έγκρισης οικονομικής ενίσχυσης Πολιτιστικού Σωματίου Περίθεια Ένωση Περιθειωτών ‘Φίλιππος Βράχος’ για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ‘Βαρκαρόλα 2011’».
   Για το τελευταίο αυτό θέμα είχαμε τα τελευταία χρόνια επανειλημμένως (μάταια) διαμαρτυρηθεί στο Δήμαρχο Θιναλίων Σπ. Βάρελη, ενώ φέτος ο Δήμαρχος Κέρκυρας αγνόησε την επείγουσα αναφορά μας:

«ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Της Περιβαλλοντικής Παρέμβασης «η Αντινιώτη»
Κέρκυρα, 01. 08. 2011

Προς
Τον Δήμαρχο Κέρκυρας
ΘΕΜΑ:  Παράνομη ψυχαγωγική εκδήλωση «Βαρκαρόλα» εντός της
προστατευμένης περιοχής Natura της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Τα τελευταία χρόνια τοπικός πολιτιστικός Σύλλογος συνδιοργάνωνε με τον Δήμο Θιναλίων στις αρχές Αυγούστου και στην λωρίδα μεταξύ της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη και της παραλίας του Αγίου Σπυρίδωνα μια παράνομη ψυχαγωγική εκδήλωση, την οποία αποκαλούν παραπλανητικά Βαρκαρόλα.
Η εκδήλωση γίνεται στη στεριά με εκκωφαντική μοντέρνα μουσική που κρατάει ως τις μεταμεσονύκτιες και πρωινές ώρες, όπου με την ρίψη πυροτεχνημάτων ολοκληρώνεται, και όχι μέσα στη θάλασσα, όπως μια αυθεντική βαρκαρόλα με ρομαντικά τραγούδια, μουσικές κ.λπ. σε βάρκες και άλλα παραδοσιακά σκάφη.
Επειδή οι αλλεπάλληλες σχετικές αναφορές μας κατά το πρόσφατο παρελθόν προς τον πρώην Δήμαρχο Θιναλίων κ. Σπύρο Βάρελη είχαν αποβεί άκαρπες, και επειδή στο συγκεκριμένο τμήμα της ευαίσθητης περιοχής, προκειμένου να μην ενοχλείται η υδρόβια πανίδα, ακόμη κι οι φανοστάτες που τοποθετήθηκαν για το φωτισμό της οδού δεν επετράπη από το αρμόδιο Υπουργείο να υπερβαίνουν το ένα μέτρο ύψος, ενώ η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, που έχει προ τριετίας κατατεθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την προώθηση του σχετικού Π. Δ., πέραν της ήπιας χρήσης της οδού, δεν επιτρέπει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα
ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ κ. Δήμαρχε, να μην χρηματοδοτήσετε, ούτε να επιτρέψετε την εν λόγω εκδήλωση (Beach Party) και να ζητήσετε από το ΥΠΕΚΑ την άμεση ψήφιση του σχεδίου του Π. Δ., για το οποίο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, από το ίδιο το Υπουργείο, οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί προ έτους.
ΜΕ ΤΙΜΗ
Σπύρος Α. Σαλβάνος
Πρόεδρος Δ. Σ.
Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινιώτη»

    Η Φιέστα πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο στις 7 Αυγούστου, και σε μια στιγμή που φτωχοί εργαζόμενοι στους πρώην καποδιστριακούς Δήμους μένουν ένα χρόνο  απλήρωτοι, σε μια στιγμή που ο Δήμος Κέρκυρας βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, καλείται το Δ. Σ. να εγκρίνει (και μάλιστα) εκ των υστέρων την οικονομική ενίσχυση για την εγκληματική βάναυση κακοποίηση της περιοχής NATURA της πολύπαθης Αντινιώτης. Έλεος!

    Αναφορικά με τις Ιχθυοκαλλιέργειες, έχουμε καταγγείλει ήδη απ’ αυτήν εδώ τη στήλη, έγκαιρα και έγκυρα, τη μεθόδευση του εν ψυχρώ αποκλεισμού – με την ανοχή σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου – της συζήτησης και γνωμοδότησης επί του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού Αειφόρου Ανάπτυξης των Ιχθυοκαλλιεργειών και της σχετικής Στρατηγικής Μελέτης περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Με τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους άφησαν να περάσει άκαρπη η προθεσμία και να εκληφθεί - σύμφωνα με τον Νόμο – ως θετική η γνωμοδότηση.  Ότι θέλουμε, δηλαδή, να γεμίσουν οι τουριστικές ακτές όλης της βόρειας και οι ανατολικές της νότιας Κέρκυρας με ιχθυοκαλλιέργειες. Ότι θέλουμε να βάλουμε ταφόπλακα στον Τουρισμό και να αυτοκτονήσουμε ως Κερκυραίοι υπέρ των μεγάλων συμφερόντων…
    Διευκρινίζεται, ότι το πιο πάνω θέμα της ημερήσιας διάταξης που αναφέρεται σε γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και στην εταιρεία «Ιχθυοκαλλιέργειες Κέρκυρας α. ε.», προφανώς δεν αφορά στο εν λόγω πλαίσιο που γίνεται τώρα νόμος του κράτους, αλλά σε ελιγμό του Προέδρου της Επιτροπής κ. Γ. Πανταζή:
    Ο πρώην Δήμαρχος Κασσωπαίων, που στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 3 Μαρτίου του 2009, είχε ηγηθεί πολυμελούς ομάδας αγανακτισμένων δημοτών του κατά της υφιστάμενης μονάδας στο Κασσόπι και της δημιουργίας νέας στο Καπαρέλι, δείχνει εν προκειμένω τον «λαγό», το δένδρο και όχι το δάσος. Ότι το πρόβλημα, δηλαδή, είναι η με αριθ. πρωτ. 9232.3/1/11/ 13-05-2011 του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ι. Διαμαντίδη, η οποία ακυρώνει την με αριθ. 356/11.02.2011 Απόφαση ανάκλησης του Γ. Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αποστολόπουλου, που αφορούσε στην ανανέωση της σύμβασης μίσθωσης θαλάσσιας έκτασης στην εταιρεία από τον Γεωργαλίδη, κι όχι, βέβαια, το Χωροταξικό των Ιχθυοκαλλιεργειών. Του οποίου αναπόσπαστο μέρος αποτελεί η προαναφερθείσα Στρατηγική Μελέτη που, μάλιστα, στη σελίδα 207 συμπεριλαμβάνει και τις βορειοανατολικές ακτές τις Κέρκυρας!        
    Διέρρευσε ότι, ο κ. Πανταζής, ως Αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής, το ‘φερε σαν θέμα στην εν λόγω Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει και η οποία με άνωθεν εντολή, εμπόδισε τη συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν αυτό δεν ευσταθεί,  αναμένουμε να το διαψεύσει ο κ. Αντιδήμαρχος. Και να εξηγήσει ταυτόχρονα γιατί δεν επέμεινε στη συζήτηση του θέματος και κυρίως γιατί εν γνώσει του άφησε να εκληφθεί ως θετική η σχετική γνωμοδότηση… 

Σπύρος Α. Σαλβάνος

 
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα