Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   25/7/2011 
 
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
 
 

Περιφερειακό Συμβούλιο:
Κατόπιν εορτής οι λεονταρισμοί
Γουλή - Καλούδη


Πού ήταν αυτοί οι κύριοι όλο το προηγούμενο διάστημα;
Έξι μήνες το ‘καναν γαργάρα, παρά το ότι βοούσε η Κέρκυρα για την προκλητική και διάτρητη έγκριση Γεωργαλίδη υπέρ του αιολικού πάρκου Παντοκράτορα, παρά το ότι τους είχαμε λεπτομερώς ενημερώσει, παρά το ότι ο Σπύρου και οι συν αυτώ προκαλούσαν θρασύτατα.

Στις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που παλεύαμε σκληρά για να συζητηθεί το θέμα όσο είχε ακόμη νόημα μια ένσταση, να ενημερωθούν οι Σύμβουλοι για το όργιο των αυθαιρεσιών και των υπόγειων διαδρομών υπέρ των συμφερόντων της ξένης επενδύτριας εταιρείας και εις βάρος του κερκυραϊκού τοπίου, του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας, οι κύριοι αυτοί μας αγνόησαν και μας περιφρόνησαν προκλητικά. Και μην πει κανείς ότι δεν διάβαζαν ούτε τον καταιγισμό των αποκαλύψεων και των καταγγελιών μας στο Corfupress.

Έξι μήνες αποδέχθηκαν σιωπηρά τα σκανδαλώδη τετελεσμένα που τους κληροδότησε ο Γεωργαλίδης, τη θανατική καταδίκη της Κέρκυρας. Συντάχθηκαν μοιρολατρικά με το ξεπούλημα του Παντοκράτορα, του ιστορικού βουνού της Κέρκυρας, αντί πινακίου φακής, αντί 5.550 ευρώ ετησίως! Αποδέχθηκαν τον παρά φύσει βιασμό της Κέρκυρας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των ιερών και των οσίων μας. Συμβιβάστηκαν ή στην καλύτερη περίπτωση φυγομάχησαν.

Έξι μήνες έπαιξαν – αφελώς ενδεχομένως – το παιχνίδι του Σπύρου του Σκούρτη και της Enova: Καμιά ένσταση στις διαδικασίες αδειοδότησης που προχωρούσαν κανονικά, λέξη πριν την τελική αδειοδότηση του έργου. Πριν υπογράψει ο Αποστολόπουλος.

Τώρα που υπέγραψε, τώρα που πέταξε το πουλί, τώρα που παίζει το θέμα στο γυαλί και που δεν έχουν τίποτε απολύτως να πουν, τώρα που δεν είναι πια το θέμα πολιτικό άλλα καθαρά δικαστικό, αποφάσισαν να δυναμιτίσουν, να εξουδετερώσουν και την μόνη ελπίδα σωτηρίας της Κέρκυρας, τη δικαστική οδό, την προσφυγή μας στο ΣτΕ.

Βρήκαν τώρα την ώρα να φέρουν το θέμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση του Π. Σ. της 23ης Ιουλίου, αδιαφορώντας για τη δεδομένη θετική απόφαση του σώματος υπέρ της επένδυσης μετά από τη συσπείρωση της πλειοψηφίας που προκάλεσαν με την άκαιρη, άσκοπη και ανόητη επιμονή τους. Αδιαφορούν λέει για την όποια απόφαση, αυτοί θέλουν να περάσουν μόνον «πολιτικά μηνύματα». Σιγά τα μηνύματα!

Βέβαια, κατόπιν εορτής, θα μπορούσε κάποιος να πει, τι σημασία έχει η όποια απόφαση, θετική ή αρνητική. Αυτό θα ήταν σωστό αν δεν επηρέαζε την έκβαση της προσφυγής στο ΣτΕ: Μια θετική απόφαση ενός ανώτερου αυτόδιοικητικού οργάνου στο σχετικό φάκελο της προσφυγής, ασφαλώς και θα είχε μεγαλύτερη βαρύτητα από την προηγηθείσα αρνητική του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που επισημάναμε με δραματικές εκκλήσεις στους κυρίους Γουλή και Καλούδη, δυστυχώς ανεπιτυχώς.

Έδωσαν, συμπλέοντας, μια λυσσαλέα μάχη για να συζητηθεί το θέμα, όντας σίγουροι ότι αρνητικά δεν θα ψήφιζαν περισσότεροι από 6 – 7 σύμβουλοι.
Κι αν δεν είχε αναβάλει το θέμα για το τέλος Αυγούστου ο Πρόεδρος του Π. Σ. Χρήστος ¶νθης,τώρα θα είχαμε, μερίμνη Γουλή – Καλούδη, μια κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπέρ του αιολικού πάρκου Παντοκράτορα (!!!) με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Αντιπεριφερειάρχης Σκούρτης που όλο αυτό το διάστημα δεν το έβαζε σαν θέμα επειδή δεν ήταν σίγουρος αν του βγαίνουν τα κουκιά.

Πάντως το show πέτυχε: Το ‘παιξαν τα κανάλια, με κατ’ ιδίαν μάλιστα συνεντεύξεις-αστραπή, οι κορώνες και οι πόζες ήταν τέλειες κι οι εντυπώσεις κερδίσθηκαν: Για μια ακόμη φορά (χωρίς να υπάρχουν προηγούμενες) δόθηκε ανεπιτυχώς η μάχη κατά του αιολικού πάρκου.

Τέλος Αυγούστου η δέσμευση του ¶νθη να ξαναβάλει το θέμα. Δεσμεύθηκε να προσκαλέσει το Γεωργαλίδη, τον Αποστολόπουλο, τον Υπουργό. Δεν δεσμεύτηκε να φέρει το Παπανδρέου και τον Παπούλια και να αλλάξει εν τω μεταξύ το πολιτικό σύστημα, να καταργήσει τον καπιταλισμό, προκειμένου λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα… 
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα