Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   20/6/2011 
 
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
 
 

Δημοτικό Συμβούλιο:
Η προβολή της …Τσιπούρας
- Στα βράχια η Ναυαρχίδα του Τουρισμού


Παρ’ όλα που το κυρίαρχο θέμα για τους απολυμένους  ξενοδοχοϋπάλληλους του ξενοδοχείου Ακτή Μεσογγής, με δύο αλλεπάλληλες τετράωρες συζητήσεις, μονοπώλησε σχεδόν τις δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, της 30ης Μαΐου και της 7ης Ιουνίου – με αποτέλεσμα να αναβληθούν ή να αποσυρθούν δεκάδες άλλα θέματα – οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι όχι μόνο δεν δυσανασχέτησαν, αλλά έδειχναν ικανοποιημένοι:


Το θέμα προσφερόταν τα μέγιστα για κορώνες με το βλέμμα στραμμένο στις τηλεοπτικές κάμερες, ενώ το Προεδρείο έδειχνε χαλαρό μπροστά  στον αποκλεισμό των άλλων θεμάτων, κάποια των οποίων μύριζαν μπαρούτι.   Κάποιοι αρχηγοί παρατάξεων ζήτησαν να ξαναμπούν ορισμένα από τα δικά τους θέματα στην προσεχή ημερήσια διάταξη, όμως κανείς δεν αναφέρθηκε στο καυτό θέμα της Γνωμοδότησης επί του Χωροταξικού Σχεδίου για τις Ιχθυοκαλλιέργειες, που στην πρώτη συνεδρίαση (30. 05) βρισκόταν στην 54η (!) θέση της ημερήσιας διάταξης.  


Το θέμα αυτό μπήκε και στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης, της 7ης Ιουνίου, στη 16η (!) θέση και δε συζητήθηκε, χωρίς κι αυτή τη φορά, να αντιδράσει κάποιος, ενώ στη συνέχεια αποσύρθηκε κι από τη λίστα των θεμάτων της συνεδρίασης της 14ης Ιουνίου, που υποτίθεται αποτελούσε συνέχεια της προηγούμενης διακοπείσης…


Κι όλα αυτά τη στιγμή που άφησαν να περάσει άκαρπη η προθεσμία ως τις 28. 05. 11 που είχε ορίσει το ΥΠΕΚΑ, πράγμα  που σημαίνει ότι η εν λόγω γνωμοδότηση εκλαμβάνεται ως θετική.   


Γίνεται εν τω μεταξύ νόμος του κράτους μια δραστηριότητα που απειλεί να ρυπάνει και να μολύνει, καταρχήν, τις παραλίες των πιο ανεπτυγμένων τουριστικών περιοχών της βόρειας και στη νοτιοανατολικής Κέρκυρας, γεγονός που θα οδηγήσει τους κερκυραίους στην εξαθλίωση, και οι αιρετοί μας δημοτικοί άρχοντες σιωπούν και κωφεύουν.


Μίλησαν κατ’ ιδίαν όταν προκλήθηκαν, η Αντιδήμαρχος των δημοτικών ενοτήτων Φαιάκων, Κασσωπαίων και Θιναλίων, Φανή Τσιμπούλη, λέγοντας ότι «το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να αποφασίσουμε μ΄ ένα ναι ή μ’ ένα όχι», κι ο δημ. σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Κροκίδης, υποστηρίζοντας ότι «αυτό το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να πάει στη …Βουλή».  Κι ο δημ. σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Πανδής αντέδρασε βίαια όταν, για δεύτερη φορά είδε στο έδρανό του σχετικό ενημερωτικό δελτίο που είχε μοιραστεί από την Περιβαλλοντική Παρέμβαση Αντινιώτη, ισχυριζόμενος ότι στο Δήμο Μελιτειέων, πριν τέσσερα χρόνια, είχαν γνωμοδοτήσει αρνητικά… Τόσο καλά ενημερωμένος, τόσο υπεύθυνος! Ο δε αρχηγός της παράταξης «Εμπρός μ’ εσένα για την Κέρκυρα», ο κατά τα άλλα χαμηλών τόνων, Στέφανος Σαμοϊλης, εξεμάνη όταν στην τελευταία συνεδρίαση, δέχθηκε τα πυρά αγανακτισμένου ψηφοφόρου του, για την παθητική στάση όλων των συμβούλων μπροστά στη μεθοδευμένη απόσυρση ενός τόσο ζωτικής σημασίας θέματος. 


Κανείς από τους παρόντες δημ. συμβούλους δεν αντέδρασε βλέποντας το μεγάλο πλακάτ που κρατούσε αγανακτισμένος ενεργός πολίτης καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της 14ης Ιουνίου, το οποίο απεικόνιζε την ταφόπλακα των ιχθυοκαλλιεργειών να πλακώνει την Κέρκυρα και συγκεκριμένα τον Αρίλα, τον ¶γιο Στέφανο, το Σιδάρι, την Ρόδα, την Αχαράβη, τις Συνιές, τα Μωραΐτικα, τη Μεσσογγή και τη Λευκίμμη.    


Αντέδρασε μόνον ο πρόεδρος του Δ. Σ. ο οποίος ζήτησε ανεπιτυχώς την απομάκρυνση του πλακάτ από την αίθουσα και κάποια στιγμή, ο Γιάννης Ρίγγας σ’ ένα από τα πολλά διαλείμματα που κάνει για τσιγάρο εκτός αιθούσης, ισχυρίστηκε ότι έτσι κι αλλιώς το Χωροταξικό για τις Ιχθυοκαλλιέργειες θα γίνει νόμος του κράτους… Αυτό που δεν είπε ο πρόεδρος του Δ. Σ. είναι το γιατί ο ίδιος εμπόδισε τη συζήτηση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, το γιατί η Δημοτική Αρχή συναινεί σιωπηρά στην έμμεση καταστροφή της Κέρκυρας.


Αίσθηση προκαλεί ακόμη η σιωπή για το ίδιο θέμα του καθήμενου εκ δεξιών του Δημάρχου, Αντιδημάρχου Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Γιώργου Πανταζή. Ο οποίος άλλοτε, ως Δήμαρχος Κασσωπαίων είχε αγωνιστεί εναντίον της υφιστάμενης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στο Κασσόπι και της αδειοδότησης νέας στο Καπαρέλι, κάνοντας μάλιστα μια δυναμική παρέμβαση με πολυπληθή ομάδα δημοτών του στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 3ης Μαρτίου 2009.  Τώρα, μπροστά στην ακύρωση από τον Υπουργό της ανάκλησης  της σχετικής ανανέωσης της μίσθωσης της ίδιας θαλάσσιας έκτασης και τα νέα δεδομένα ενόψει του εν λόγω Χωροταξικού, ο κ. Πανταζής περιέργως κωφεύει και σιωπά…


Σιγή ιχθύος για το ίδιο θέμα τηρεί, βέβαια, κι ο Δήμαρχος, Γιάννης Τρεπεκλής. Χειμαρρώδης στις τοποθετήσεις-παρεμβάσεις του υπέρ της επιβολής τέλους στις επιχειρήσεις για την προβολή του τουριστικού προϊόντος κατά τη συζήτηση της τελευταίας συνεδρίασης του Δ. Σ., δείχνει (από την ανάληψη των καθηκόντων του) να πιστεύει ότι το μόνο πρόβλημα του κερκυραϊκού Τουρισμού είναι η ανεπαρκής προβολή. Και δείχνει εν προκειμένω να μη διακρίνει στον ορίζοντα τα βράχια στα οποία κατευθύνεται ολοταχώς η «Ναυαρχίδα του Τουρισμού», της οποίας το τιμόνι κρατάει ο ίδιος. Δείχνει να μη φοβάται, ότι αν μας τελειώσει ο τουρισμός, τότε ο Δήμαρχος της Κέρκυρας θα ασχολείται μόνο με την προβολή της Τσιπούρας…   


Τα συμπεράσματα στους Δημότες.


Σπύρος Α. Σαλβάνος
Πρόεδρος Δ. Σ.
«Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινιώτη»

 
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα