Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   25/3/2011 
 
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
 
 

«ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ»


Ο Τρεπεκλής, ο Σπύρου και τα
νομικά πετεγολέτσα της Υδραίου

    Κερδίσαμε χθες μια μάχη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι ακόμα τον πόλεμο. Το θέμα μπήκε στην ημερήσια διάταξη μετά από σχετική μας αίτηση προς τον Πρόεδρο του Δ. Σ. (αριθ. πρωτ. 6554 01/02/11).

    Τα χαμόγελα συμπαράστασης από όλες τις πτέρυγες της αίθουσας προδιαθέτανε για κάποια θετική έκβαση. Όχι ομολογουμένως όπως αυτήν που ψηφίστηκε ομόφωνα, η οποία εν πολλοίς ζητάει την ανάκληση των δύο επίμαχων Εγκρίσεων Περιβαλλοντικών Όρων για το αιολικό πάρκο στον Παντοκράτορα και τον υποσταθμό της ίδιας εταιρείας στη θέση Φουρνιές ¶νω Κορακιάνας.

    Είχε προηγηθεί η εισήγηση του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Σπύρου Μωραΐτη, ο οποίος τα ‘πε τόσο καλά, που μας κάλυψε σχεδόν απόλυτα, και δεν θα χρειαζόταν να παρέμβουμε, αν δεν είχαμε να προσθέσουμε τη διάσταση τού αποκλεισμού των πτήσεων των πυροσβεστικών αεροσκαφών από όλη την υπήνεμη βουνοπλαγιά, λόγω των τρομερών αεροδινών των ανεμογεννητριών.

    Κι ο Αλέκος Αυλωνίτης κι ο Μπάμπης Χαραλάμπους κι ο Στέφανος Σαμοϊλης  τα ‘πανε όλοι πολύ καλά. Μοναδική εξαίρεση η Μερόπη Υδραίου που αναφερόμενη στη νομική πλευρά της υπόθεσης, επανέλαβε κατά γράμμα το παραλήρημα των ανακριβειών της πρόσφατης εμφάνισής της στο βραδινό πρόγραμμα τοπικού καναλιού.
    Είχε «πείσει» τότε τους δύο μεγαλοδημοσιογράφους που στις τελευταίες τους εκπομπές ανέβαζαν τους τόνους κατά του έργου, τους είχε αφήσει έκτοτε άφωνους, και χθες προσπάθησε να «πείσει» κι όλους εμάς:
    Δεν είναι, λέει – μεταξύ  άλλων – η νεαρή δικηγόρος και πρώην Αντινομάρχης (καταστροφής του) Περιβάλλοντος, εγκρίσεις αλλά απλές γνωμοδοτήσεις οι δύο Εκτελεστές Διοικητικές Πράξεις, για το αιολικό και τον υποσταθμό…
    - Τέτοιο επαγγελματικό χαρακίρι υπέρ της επενδύτριας εταιρείας, τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης μας!

    Δεν άντεξε την πρόκληση ο Δήμαρχος και εξεμάνη. Σηκώθηκε όρθιος και με το γνωστό συνοφρυωμένο ύφος του ξεστόμισε εξοργισμένος, ότι «εμείς θα ζητήσουμε την ακύρωση των αποφάσεων αυτών»! 

    Μια βαθιά ανάσα, ένα δάκρυ για τη δικαίωση των αγώνων και μια ικανοποίηση για το απίθανο αποτέλεσμα του βουνού που ξύπνησε και βρυχάται…

    Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το Γιάννη τον Ρίγγα, για την άψογη διαδικασία και όχι μόνο, καθώς επίσης και μια αναγνώριση στην Αντιδήμαρχο Φανή Τσιμπούλη για τη συμβολή της στην κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής του ορεινού όγκου που εκφράστηκε με τον πιο γλαφυρό τρόπο από τον ενεργό πολίτη Νίκο Μεταλληνό στην τοποθέτησή του.

    Δεινός πολιτικός παίκτης ο Γιάννης ο Τρεπεκλής, με τους γνωστούς εύστοχους ελιγμούς  στην τοπική γαλάζια αγωνιστική πίστα, γκάζωσε χθες, ευκαιρίας δοθείσης, προσπερνώντας το Σπύρου, του οποίου το όχημα δείχνει να μη τραβάει στον ανήφορο. Τσουλάει στον κατήφορο μόνο…

    Δυόμισι μήνες ο αιρετός Περιφερειάρχης, δέσμιος των αμαρτιών που του κληροδότησε η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, έχασε την ευκαιρία να αρθεί στο ύψος της θεσμικής του θέσης για να προστατεύσει την Κέρκυρα και τ’ άλλα νησιά από την αιολική λαίλαπα.

    Ανύποπτος άγεται και φέρεται σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις των «αυλικών» του.  Στους «ασκούς του Αιόλου» καθώς και στα συντονισμένα σχετικά καταιγιστικά πυρά, δεν βρήκε άλλο τρόπο από το να απαντήσει τώρα με μια στημένη σύσκεψη:

    Να ‘ρθει ο καθηγητής του Ε. Μ. Πολυτεχνείου  Ευάγγελος Διαλυνάς, διακεκριμένος τεχνοκράτης της αιολικής ενέργειας, μέλος του ΤΕΕ, να στηρίξει τις γνωστές θέσεις του ΤΕΕ Κέρκυρας υπέρ του συγκεκριμένου έργου, ώστε να ξανάρθει το θέμα ωραιοποιημένο, για υπερψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Να δοθούν «αποστομωτικές» απαντήσεις σε όλους εμάς, αλλά κυρίως να υλοποιήσει ανενόχλητη η εταιρεία το  «ευαγές» έργο της…    

    Όμως από χθες τα δεδομένα άλλαξαν: Η Κέρκυρα δια των Δημοτικών της Αρχόντων ξεστόμισε ένα βροντερό ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες!

    Και το ερώτημα που γεννάται αβίαστα τώρα, είναι αν έχει πλέον νόημα η μεθόδευση μιας θετικής υπέρ του έργου απόφασης από το Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στην αρνητική του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Αν μπορεί πλέον να αγνοηθεί η οργή του Παντοκράτορα που εκφράζεται με τον ξεσηκωμό των κατοίκων της περιοχής και που αναμένεται να επεκταθεί σε όλο το Νομό, από τα Διαπόντια ως τους Αντίπαξους.

    Αν έχουν πλέον θέση οι όποιες άκομψες πληρωμένες φιέστες και οι ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Σπύρος Α. Σαλβάνος
www.antinioti.com


     


 


 


   
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα