Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   3/3/2011 
 
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
 
 

                                  


Το αιολικό Lobby …στην έδρα
του Περιφερειακού Συμβουλίου

DER
SPIEGEL  29. 03. 2004                                        
«Οι σκευωρίες του αιολικού Lobby: Απειλές, διαφθορά και δωροδοκία».
(Το πρωτοσέλιδο του παγκοσμίως γνωστού περιοδικού αναφέρεται στη Γερμανία. Εδώ δεν συμβαίνουν αυτά).
   
     Κέρκυρα, 27. 02. 2010. Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ήταν και αυτό του αιολικού πάρκου Παντοκράτορα. Είχε μπει και στην προηγούμενη συνεδρίαση, τελευταίο θέμα και δεν συζητήθηκε λόγω διακοπής της συνεδρίασης μετά τα μεσάνυχτα.
    Ήδη σε κείνη τη συνεδρίαση είχε προκαλέσει υποψίες η στάση του Προέδρου του οργάνου, Χρήστου ¶νθη, να διακόψει τη συνεδρίαση λίγο πριν συζητηθεί το θέμα, ο οποίος στα σχετικά πυρά που είχε δεχθεί, είχε δεσμευτεί να το φέρει σαν πέμπτο θέμα στην επόμενη συνεδρίαση.
    Χθες ο μεγαλομανής δάσκαλος που (δεν) δίδασκε… και που προτίμησε την πολιτική καρέκλα για να μας σώσει, που κατάφερε να αναρριχηθεί ως το αξίωμα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, έτοιμος να κτυπήσει και την πόρτα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σ’ ένα παραλήρημα υποκρισίας και αναξιοπρέπειας, κτύπησε κόκκινο:
    Το θέμα το ‘χε βάλει πράγματι πέμπτο. Κάποια αρχική παρέμβαση του κ. Σπύρου να μη συζητηθεί επειδή απουσίαζε η εισηγήτρια, η κ. Λαχανιώτη,  Περιφερειακή Σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, έπεσε στο κενό μετά τη δήλωση του Θόδωρου Γουλή, ότι το είχε βάλει κι ο ίδιος σαν θέμα και ότι θα το εισηγούνταν αυτός.
    Από κει κι ύστερα, ο Πρόεδρος του Π. Σ. έβαλε τη διαδικασία στο ρελαντί. Για να προκαταλάβει, μάλιστα, τυχόν διαμαρτυρίες του υπογράφοντα, που έχοντας οικογενειακώς μαρτυρήσει αναμένοντας εις μάτην κατά την προηγούμενη συνεδρίαση δεκατρείς ολόκληρες ώρες σε μια καρέκλα κι άλλες δέκα χθες, ο Χ. ¶νθης έκανε γύρω στις 10:00 τη νύχτα την εξής «ειλικρινή-συγκινητική» δήλωση:  «Έχουμε και το θέμα για το αιολικό πάρκο που πρέπει να συζητήσουμε, το ‘χω υποσχεθεί στον κ. Σαλβάνο που και την προηγούμενη φορά περίμενε εδώ με το παιδί του μέχρι μετά τα μεσάνυχτα»…
   Όμως, λίγο μετά, έφερε το θέμα του κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για συζήτηση κατ’ άρθρον,  κάτι που χρειαζόταν τρεις – τέσσερις ώρες για να διεκπεραιωθεί!!! Κι όταν, όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισαν οι προτάσεις και αντιπροτάσεις επί της διαδικασίας, κι οι διαμαρτυρίες απ’ όλες τις πτέρυγες της αίθουσας, ο ανεκδιήγητος αυτός δημόσιος ανήρ διέκοψε την συνεδρίαση πριν φθάσει φυσικά στο πέμπτο και επίμαχο θέμα, πριν δηλαδή συζητηθεί το ένα πέμπτο, συνολικά, από τα 25 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
    Απαξιώνοντας και εξευτελίζοντας τον νέο θεσμό, προφανώς μπροστά στις έσωθεν, άνωθεν – ενδεχομένως – και  έξωθεν εντολές, δεν σεβάστηκε ούτε καν τους ταλαιπωρημένους συμβούλους από τ’ άλλα νησιά, που είχαν βάλει κάποια δικά τους θέματα κι ήθελαν να τα συζητήσουν κ.λπ.,.
    Πρώτο βιολί στην ενορχήστρωση της συναυλίας του αίσχους υπέρ της «Αυτής Μεγαλειότητος», αιολικής εταιρείας του ολέθρου για την Κέρκυρα, θεωρείται ο Αντιπεριφεριάρχης Χ. Σκούρτης. Είναι ο γιατρός που άφησε το νυστέρι και μπήκε στην πολιτική για «το καλό μας»,  και που δεν αντέδρασε καθ’ οιοδήποτε τρόπο βλέποντας τ’ όνομά του επί μια βδομάδα «στα μανταλάκια» (Corfupress) για τις καλές του υπηρεσίες προς την «Αυτής Μεγαλειότητα», κι ούτε χθες, ευκαιρίας δοθείσης ζήτησε εξηγήσεις…
    Ο έτερος απόμαχος γιατρός, ο κ. Σπύρου πραγματοποίησε το όνειρό του, να γίνει ο πρώτος αιρετός «μικρός Πρωθυπουργός» και αισθάνεται σαν πασάς στα Γιάννενα.  Έδειξε να θορυβείται μόνον, όταν μετά την συνεδρίαση κάποιοι του τα ‘χωσαν άγρια.
    Αχαμπάριαστος μπροστά στον καταιγισμό των καταγγελιών των πεπραγμένων που του κληροδότησε ο προκάτοχός του, χαλαρώνει στον καναπέ του, έτοιμος να παρέμβει ανά πάσα στιγμή στο βραδινό πρόγραμμα συγκεκριμένου τοπικού καναλιού, ενώ δεν διαθέτει ούτε πέντε λεπτά να ρίξει μια ματιά στο Corfupress να δει – μαζί με του πιο στενού του συνεργάτη – και το δικό του όνομα «στα μανταλάκια»!
    Κλείνει σχεδόν μήνας, χωρίς να κάνει κάτι,  απ’ όταν του πρωτοκολλήθηκε επείγουσα επιστολή-αίτηση, που μάλιστα αναρτήθηκε και στο Corfupress, η οποία τον καλούσε στα πλαίσια των καθηκόντων του να ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας για τη διερεύνηση του σκανδάλου του Παντοκράτορα.
    Δεν καλεί ούτε καν τον καταγγέλλοντα να ζητήσει διευκρινίσεις.
    Αμέτρητα αποκαλυπτικά σχετικά δημοσιεύματα στο Corfupress, κανέναν δεν απασχολούν! Ορατή η γέφυρα της αυθαιρεσίας και της διαπλοκής από την προηγούμενη στην παρούσα Περιφερειακή Διοίκηση.  Ανεξέλεγκτη η κατρακύλα της δημόσιας ζωής! 
   Υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας, η εν λόγω τριανδρία, ανενδοίαστα και ανερυθρίαστα, λειτουργώντας απροκάλυπτα υπέρ των συμφερόντων της ξένης εταιρείας, υπέρ ενός πρωτοφανούς για την Κέρκυρα σκανδάλου, με καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία, για δεύτερη φορά χθες, απέτρεψε την απευθείας ενημέρωση των Περιφερειακών Συμβούλων.
    Δεν θα μπορέσουν όμως ποτέ να μας φιμώσουν, να αποτρέψουν τις ανιδιοτελείς τίμιες προσπάθειες, τίμιων ενεργών πολιτών να σώσουν το περιβάλλον και την Κέρκυρα από το εν εξελίξει άγριο ξεπούλημα που προωθούν (πέραν των όποιων επιπτώσεων, 5.575 ευρώ έχει οριστεί το ετήσιο μίσθωμα για το «κράτος» μας)!
    Όσο ο Περιφερειάρχης, στα πλαίσια των καθηκόντων του, δεν ζητάει την διερεύνηση της οργιώδους υπόθεσης από την Εισαγγελία, παραμένει έκθετος στην κοινή κριτική και υπόλογος ενώπιον του Νόμου, συνδέοντας το όνομά του με την μελανότερη, ίσως, καμπή της πιο σύγχρονης ιστορίας του νησιού.

Σπύρος Α. Σαλβάνος
Πρόεδρος Δ. Σ.
«Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινιώτη»   


 


   
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα