Κεντρικό Μενού
  Κεντρική
  Παλιά Περίθεια
  Παλιά Περίθεια - Photo Gallery
  Αντινιώτη
  Αντινιώτη - Photo Gallery
  Περιβάλλον
  Περιβάλλον - Photo Gallery
  Πολιτισμός
  Τουρισμός
  Επικοινωνία
  Σύνδεσμοι
  Ανακοινώσεις
  English Version

Προηγούμενα
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΘΙΝ
ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΚΑΠΑΡΕΛΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΙΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
ΛΑΤΟΜΙΟ ΤΡΟΥΜΠΕΤΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ
FAST TRACK ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΑΝΘΗ
ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΜΗ ΖΕΙΣ
COLPO GROSSO
ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΓΟΥΛΗ-ΚΑΛΟΥΔΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
ΥΔΡΑΙΟΥ
ΤΟ ΡΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΛΙ
ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
Δ. Σ. Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ...ΤΣΙΠΟΥΡΑς
ΤΟ
Hacked RKH
ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΏΝ
ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ Π. ΣΤΡΑΒΟΡΑΒΔΗΣ
Αντινιώτη: Μια προκληση για τη νεα Δημοτική Αρχή
ΤΕΕ - ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ
ΑΙΟΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ
ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ
Ο ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ
ΑΜΑΡΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ENOVA
ΑΙΟΛΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΟΛΙΚΑ
ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ
ΑΙΟΛΙΚΟ LOBBY
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
ΑΙΟΛΙΚΑ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ
ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ, ΟΜΕΡΤΑ
WINDENERGIE...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 29-01-11
ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
PERITHIA DE
ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ   
              Πλήρες Αρθρο                                   25/2/2011 
 
ΑΙΟΛΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ
 
 

Οι επιπτώσεις
της επερχόμενης
αιολικής
λαίλαπας στην Κέρκυρα

"Σκευωρίες του Lobby Αιολικής Ενέργειας:
- Απειλές, Διαφθορά και Δωροδοκία - "
Όχι στην Ελλάδα, φυσικά – εδώ δεν γίνονται τέτοια πράγματα – αλλά στη Γερμανία…
(Machenschaften der Windkraftlobby: Drohungen, Korruption und Bestechung)
Υπότιτλος από το πρωτοσέλιδο του περιοδικού:
«DER SPIEGEL» 29. 03. 2004
«DER WINDMÜHLEN WAHN – Vom Traum umweltfreundlicher Energie zur hoch subventionierten Landschaftszerstörung»
(Η ΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ – Από το όνειρο της φιλικής προς το περιβάλλον Ενέργειας στην υψηλά επιδοτούμενη καταστροφή του τοπίου)

     Σε περίπτωση που δεν ανακληθεί η παράνομη απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων που υπέγραψε ο Γεωργαλίδης, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την βιβλική καταστροφή της Κέρκυρας. Το ‘χουμε ξαναγράψει, αλλά εδώ θα είμαστε λίγο πιο συγκεκριμένοι:
    Καταρχήν μ’ ένα τέτοιο δεδικασμένο, δεν θα είναι σύννομη η άρνηση  αδειοδότησης πλείστων όσων άλλων υποψήφιων εταιρειών, αρχής γενομένης από τις τρεις που έχουν υποβάλει αιτήσεις για τον ορεινό όγκο, των οποίων οι σχετικές διαδικασίες προχωράνε κανονικά.
    Και επειδή έχει καταγγελθεί επώνυμα απ’ αυτές εδώ τις στήλες, ότι η εγκατάσταση του πρώτου αιολικού πάρκου εγκρίθηκε παράνομα μέσα σε δημόσια δασική έκταση – φερόμενη ως ιδιωτική – ενδεχομένως και οι εν λόγω τρεις εταιρείες μετέρχονται τις ίδιες μεθοδεύσεις και τα ίδια μέσα.
    Αυτό κατ’ αρχήν σημαίνει, ότι πέραν των εκτεταμένων καταπατήσεων, το βουνό περιέρχεται σε ξένα χέρια, και μεταβάλλεται σε απαγορευμένη βιομηχανική περιοχή και σε κρανίου τόπο.  Και βέβαια το κακό δεν σταματάει εδώ, δεδομένου ότι υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες ότι στις βουνοκορφές και τους λόφους όλης της Κέρκυρας έχουν στηθεί πάνω από σαράντα ανεμόμετρα, ισάριθμων προφανώς εταιρειών. Γεγονός που σημαίνει ότι, όπως έχουμε ξαναγράψει, ανοίγουν για την Κέρκυρα, κυριολεκτικά οι ασκοί του Αιόλου.
    Σηματοδοτείται εν τοιαύτη περιπτώσει η απαρχή της μετατροπής της Κέρκυρας από τουριστική σε βιομηχανική περιοχή και το σπάνιου φυσικού κάλους νησί, με τη βιβλική καταστροφή που θα υποστεί, θα μείνει στον αιώνα τον άπαντα ως κρανίου τόπος.
    Κάτι τέτοιο εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα, συγκεκριμένες επιχειρήσεις, τους αυλοκόλακες και τους παρατρεχάμενούς τους, ενώ για τις εκατόν δέκα χιλιάδες Κερκυραίους η απώλεια του τουρισμού σημαίνει ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ  και ΘΑΝΑΤΟ:
    Θυμόμαστε οι πιο παλιοί, ότι έως τα μέσα της δεκαετίας του ’60, που άρχισε να αναπτύσσεται ο τουρισμός, η Κέρκυρα είχε μια αυτόνομη υποτυπώδη οικονομία, βασισμένη στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Μια οικονομία, η οποία εξασφάλιζε μόνο τα βασικά μέσα επιβίωσης, που για όσους δεν αρκούσαν, εγκατέλειπαν το νησί. Ίσως δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι οι μισοί Κερκυραίοι, κυρίως οι νέοι, έφευγαν για τα καράβια, για εργάτες στον τότε οικοδομικό οργασμό της Αθήνας, για χωροφύλακες, για μετανάστες.
    Σήμερα η γεωργία πνέει τα λοίσθια   και καμιά από όλες τις άλλες δυνατότητες δεν υπάρχει πια…
    Και είναι απογοητευτικό και άκρως ανησυχητικό, αυτήν την κατ’ εξοχήν πικρή πραγματικότητα να την αντιλαμβάνεται και να αντιστέκεται στην επερχόμενη λαίλαπα μόνον ένας άνθρωπος και το στενό συναγωνιστικό του περιβάλλον, και κανένας άλλος! 
    Ίδιο φαινόμενο πριν έξι χρόνια στην Αντινιώτη: Όφειλε να τη σώσει μόνον ένας άνθρωπος.
    Ίδια κατάντια ακριβώς πριν δύο χρόνια με τις αυθαιρεσίες στο παλιό λιμάνι: Ένας μόνον ενεργός πολίτης όφειλε να αντισταθεί στον περαιτέρω βιασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, ακυρώνοντας την εγκατάσταση των πλωτών Parking στα Καΐκια, τον ξεριζωμό των καρναγιέρηδων και την κατασκευή μιας ακόμη μαρίνας στο χώρο τους (βλ. www.antinioti.com , www.corfupress.com - Στήλες). 
    Σε χειρότερο βαθμό σήμερα, η διαρκώς κλιμακούμενη αδιαφορία των ιθυνόντων έχει μετατρέψει τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Κέρκυρας σε ξέφραγο αμπέλι. Αδίστακτοι, ασύδοτοι καταπατητές σ’ ένα ξέφρενο πάρτι και φαγοπότι με κάποιους τοπικούς μεσάζοντες, μοιράζονται το βουνό της Κέρκυρας μεταξύ τους, ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των αιρετών της εκπροσώπων.   
    Δύο σχεδόν μήνες τώρα οι νέοι αιρετοί μας άρχοντες,  παρά τις επώνυμες δημοσιευμένες αποκαλύψεις και σοβαρές καταγγελίες, αγρόν ηγόρασαν!  Δύο σχεδόν μήνες τώρα, κανείς τους δεν έκανε τον κόπο, από περιέργεια έστω, ούτε καν να ρωτήσει για κάτι τον καταγγέλλοντα.
    Όλοι τους συναινετικοί κι ευχαριστημένοι, καμιά αντίθετη φωνή! Κι αποδεχόμενοι προφανώς την εν λόγω παράνομη Διοικητική Πράξη, κανείς τους δεν ζητάει την ανάκλησή της!
    Ώρα να συνειδητοποιήσουν οι κρατούντες ότι έχουν την νομική και ιστορική ευθύνη να προστατεύσουν και να σώσουν την Κέρκυρα και τους ανθρώπους της.

Σπύρος Α. Σαλβάνος
www.antinioti.com


 


 


 


  
Τηλ.: 26610 58469, Φαξ: 26610 30410, Κιν.: 6944370039
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σπύρου Μουρίκη 3 - Τ.Κ: 49100 Κέρκυρα