Το Ξεπούλημα του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού

(Τριτ. 7/6/16 – 18:27)

ELLHNIKOΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ELDORADO ΤΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Υπεγράφη τελικώς, το απόγευμα της Τρίτης 7/6/2016 το μνημόνιο μεταξύ κυβέρνησης Lamda Development. και για την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Μετά την υπογραφή του MoU αναμένονται ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ αλλλά και από την Lamda Development.

Η παραχώρηση αυτή, αποτέλεσε ένα από τα προαπαιτούμενα για τους δανειστές προκειμένου να εκταμιεύσουν την δόση, ύψους 7,2 δισεκατ. ευρώ. Για την εξέλιξη είχε προϊδεάσει νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η οποία είχε διευκρινίσει ότι οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τους επενδυτές θα συνεχιστούν με τελική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου.

«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να αυξήσει τις επενδύσεις με δημόσιο όφελος και να αυξήσει το πράσινο με ταυτόχρονη μείωση της δόμησης» όπως είπε.

Το τίμημα ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ, με την κοινοπραξία να έχει καταθέσει τον Νοέμβριο του 2014, κατά την υπογραφή της σύμβασης, εγγυητική επιστολή διάρκειας 2 ετών ύψους 30.000.000 ευρώ.

ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ» (*)

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σχεδιάζεται μια καινούργια πόλη, υψηλών και υπερύψηλων εισοδημάτων, με ξεχωριστές οικιστικές ζώνες γύρω – γύρω στο αεροδρόμιο και στο θαλάσσιο μέτωπο του Ελληνικού. Αυτή η πόλη θα είναι περίκλειστη με ελεγχόμενη είσοδο στις οικιστικές της ζώνες.
Ο εκτός «νέας πόλης» κόσμος θα μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο στα γραφεία και καταστήματα της.
Κάθε οικιστική ζώνη θα διαθέτει πολυκαταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και γραφεία, ικανά να εξυπηρετούν όχι μόνο τους κατοίκους της αλλά και την γύρω αγορά.
Επί πλέον προβλέπονται υπερκέντρα εμπορίου (τύπου Μωλ) συνολικής έκτασης πάνω από 270.000 τ.μ. Ξενοδοχεία και Καζίνο.
Είναι βέβαιο ότι αν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια τότε το τέλος της τοπικής αγοράς είναι βέβαιο καθώς τα τεράστια πολυκαταστήματα θα απορροφούν όχι μόνο το αγοραστικό κοινό της «νέας πόλης» αλλά και των γύρω περιοχών.
Στο κέντρο του πρώην αεροδρόμιου τα σχέδια των «επενδυτών» δείχνουν το πάρκο – απομεινάρι που σχεδιάζουν ενώ δεν προκύπτει από πουθενά η ελεύθερη πρόσβαση σ’ αυτό για όσους δεν κατοικούν στη «νέα πόλη».

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μια εκστρατεία εξαπάτησης του κοινού εξελίσσεται καθημερινά. Παπαγαλάκια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ μαζί με τοπικούς παράγοντες διαλαλούν τα καλά που δήθεν θα φέρει η δήθεν επένδυση. Μιλάνε για 30, 50 ακόμη και 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας όταν ολόκληροι οι Δήμοι γύρω από το αεροδρόμιο σήμερα δεν συγκεντρώνουν τόσες θέσεις εργασίας.

ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ

Αν υλοποιηθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ με τη LAMDA, τότε 600 εκατ ευρώ, σε σημερινές τιμές, θα φύγουν κατ’ ευθείαν για τα ταμεία των «δανειστών» χωρίς να μείνει για χρήση από το Ελληνικό Δημόσιο ούτε ένα ευρώ. Όμως για να υλοποιηθεί η σύμβαση πρέπει να πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 140 εκατ ευρώ για τη μεταστέγαση υπηρεσιών και υποδομές που αναλαμβάνει βάση της σύμβασης να κάνει.
Δηλαδή θα χρεωθούμε για να το χαρίσουμε.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

Και ο ξενοδόχος δεν είναι μόνο ο εισαγγελέας διαφθοράς που ερευνά το πώς ένας τόσο πολύτιμος χώρος ξεπουλιέται έναντι πινακίου φακής, ούτε μόνο οι επιτροπές του Ευροκοινοβούλιου που εξετάζουν αναφορές των πολιτών οι οποίες δείχνουν ότι οι νόμοι έγιναν κουρέλι χάριν του μοναδικού επενδυτή.
Είναι κυρίως οι πολίτες, οι κάτοικοι αυτού του ταλαιπωρημένου λεκανοπέδιου που μπορούν και πρέπει να υπερασπιστούν αυτή τη μοναδική ελπίδα για μια ανάσα αναψυχής και δροσιάς.
Αυτόν τον αγώνα χρωστάμε όλοι στις οικογένειές μας, στα παιδιά και τα εγγόνια μας

Comments are closed.